Понеделник, 14 Октомври 2024

Летище Русе окончателно отива в историята като дружество

Летище Русе окончателно отива в историята като дружество
Публикация   08 Май, 2016   /     Християна Георгиева   /     818

Приет е крайният ликвидационен баланс на „Летище - Русе“ ЕООД, което вече е заличено от Търговския регистър при Агенцията по вписванията

 

С Решение №1394 от 21.05.2015 г. на Общински съвет Русе е прекратена дейността на „Летище - Русе“ ЕООД и е открито производство за ликвидацията му. Вписването на ликвидатора в Търговския регистър е извършено на 10.06.2015 г. Приет е и  началният баланс при ликвидацията на дружеството към 10.06.2015 г. от Общински съвет Русе.

 

Ликвидаторът на дружеството, съгласно изискванията на Търговския закон, е представил краен ликвидационен баланс на „Летище - Русе“ ЕООД, в ликвидация към 30.04.2016 г., пояснителен доклад към баланса и годишен отчет на ликвидатора. Съгласно последния, всички задължения на дружеството, а също така и задълженията към кредиторите, са разплатени. Това ще бъде предложено и вероятно прието на предстоящата сесия на Об. съвет.

 

Документацията е предадена за съхранение в държавен архив, а ведомостите за изплащаните възнаграждения са предадени в НОИ РУСО. В доклада, също така, се констатира, че дружеството няма дълготрайни и нематериални активи. Движимите вещи, собственост на „Летище - Русе“ ЕООД, установени при извършената инвентаризация към 10.06.15г., се водят задбалансово. В голямата си част тези движими вещи във времето са придобивани и ползвани във връзка с поддръжката на района и сградата. След като бъдат предадени на собственика на дружестовото - Община Русе, същите могат да бъдат предоставени за ползване на ОП „Паркстрой - Русе“, отговарящо за обекта.

 

Съгласно пояснителния доклад към баланса и финансовите отчети  на дружеството към 30.04.2016 г. наличните суми по краен ликвидационен баланс възлизат общо на 4 641,57 лв., а задълженията са 1 529,52 лв. След изплащане на всички текущи задължения, банкови такси за обслужване на банковата сметка, преди закриването й, както и таксите за вписване заличаването на дружеството, остатъкът от наличната сума ще бъде внесен в касата на Община Русе.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha