Понеделник, 14 Октомври 2024

Volkswagen Tiguan щурмува града и магистралите, но се справя и с офроуд

Volkswagen Tiguan щурмува града и магистралите, но се справя и с офроуд
Публикация   03 Май, 2016   /     akcent.bg   /     260

 

Германците от Volkswagen започват първите опити за производство на автомобили с повишена проходимост още през 40-те години на ХХ век, но истинското развитие идва през новото хилядолетие. Първо през 2002 г. се появи Volkswagen Touareg, а 5 години по-късно беше представен и по-малкият му брат Tiguan. Компактният SUV беше много успешен и от него бяха произведени над 2,64 милиона автомобила. На автосалона във Франкфурт през миналата година германците представиха изцяло новото, второ поколение на Volkswagen Tiguan, който отново остава верен на философията си да бъде всестранен талант. Както своя предшественик, новият кросоувър е практичен в града, динамичен на магистралите и се справя отлично с предизвикателствата извън пътя, но го прави още по-добре и по-икономично.

Компактният кросоувър е изграден върху модерната модулна платформа MQB, която също използват Volkswagen Golf VII и Passat B8. Новият модел е малко по-голям от своя предшественик, като дължината се увеличава с 60 мм до 4486 мм, а в междуосието са добавени 77 мм до 2681 мм. Вторият Volkswagen Tiguan е станал по-широк (1830 мм) и по-нисък (1643 мм). Въпреки порасналите размери, теглото му е намалено с 50 кг. Аеродинамиката също е подобрена и коефициентът на челно съпротивление е понижен до 0,31, което е много добра стойност за кросоувър.

 

На външен вид новият Tiguan е запазил познатия двуобемен силует, но е станал много по-солиден и сега още повече прилича на големия Touareg. Предният капак и стените са по-релефни, а арките на калниците са раздути. Широката хромирана решетка е съчетана с големи правоъгълни фарове. Светлините могат да бъдат напълно светодиодни. Долната част на каросерията е покрита с защитни панели от пластмаса, а над тях има хромирани лайсни. Спойлерът на покрива е пораснал на размери, а широчината на задната част е подчертана от Г-образните светлини.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha