Понеделник, 14 Октомври 2024

Човекът, който мрази уикендите

Човекът, който мрази уикендите
Публикация   01 Май, 2016   /     Татяна Димитрова   /     270

Може и да не ви се вярва, но има и хора, които мразят уикендите. Такъв е Трифон Михайлов, който е на 31 години и не се смята за млад. Млади били тийнейджърите. А мрази уикендите, защото тогава всички почиват и нищо не може да свърши, затова ги запълва със садене на дървета в дворовете на дедите си.

  "Занимавам се със супер много неща", казва той и допълва, че това е напълно възможно. "Правиш като учениците в началното училище, а не като възрастните – всяка тема се записва в отделна тетрадка. Така всичко е подредено и когато ти трябва, знаеш коя тетрадка да извадиш от мислите си".

  Тетрадките при него са много – има свой бранд за вино "Препоръчано от Трифон", една от най-големите компании за въздушно заснемане - "Многоперки", доскоро внасял масажни столове, но "едни хора решили, че бизнесът е "много сладък" и го превзели". Има с други хора фондация за спасяване на пчели (I have a bee). Техни са кошерите на покрива на НДК, на дърво на спирка до Софийския университет и други. Съживил е междувременно западащ магазин в столичен квартал за ремонт на велосипеди, предлага устройства по заведения за зареждане на телефони, които неизменно в края на деня са изтощени и получават енергия докато човек си пие уискито. Последното е неговата любима напитка. Това е и причината в ръцете си да държи дървени кубчета, които поставя в напитката.

           Уиски с дъх на дърво

  Установил, че не иска да разрежда уискито с лед, но в същото време понякога му липсва нещо, например аромат.

"Едно време пиех уискито с лед, но когато пиеш малко и рядко, тогава независимо дали пиеш скъпо или евтино уиски, ти не искаш да го разваляш с лед. И започва да ти липсва като не тропат ледчета в чашата", обяснява Трифон. Пробвал с каменни, но счупил няколко чаши, взел метални – "придават отвратителен вкус". От чам си отрязал две кубчета, даже ги замразил малко, но крайният резултат е вкус на чам. В крайна сметка по логиката на това, че обичайно уискито отлежава в дъбови бъчви, се насочил към този вид.

  "Взех дъб, нарязах кубчета и трябваше да обмисля как да изкарам влагата от тях. Защото идеята е да оставиш само аромата, а не да променяш вкуса. Намерих начин това да стане без да обгориш дървото, защото тогава пък то ще придаде друг аромат и се променя вкуса. Това става за по-обикновени уискита", разказва Трифон. Използвал пчелни продукти, за да се обработят кубчетата, което ги прави "дуракоустойчиви" – могат да се използват много време без нищо да им стане.

  Естествено решава, че това, което носи удоволствие за него трябва да стигне до повече хора. За начало това му донесло разочарование от двама "корифеи" от уиски средите, които по думите му решили от едното представяне на иновацията да изкарват пари от него. Намерил друга подкрепа и представянето пред обществото минало успешно.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha