Петък, 20 Септември 2024

Розберг с полпозишън в Русия, нова повреда за Хамилтън

Розберг с полпозишън в Русия, нова повреда за Хамилтън
Публикация   01 Май, 2016   /     akcent.bg   /     376

  

Двигателят на световния шампион Люис Хамилтън се повреди във втора поредна квалификация, което позволи на съотборника му в "Мерцедес" Нико Розберг да спечели безпроблемно полпозишъна за Гран при на Русия.

Хамилтън даде второто най-добро време във втората фаза на квалификацията, но в заключителната си обиколка получи проблем в ERS-системата, който не му позволи да участва в последната част. Англичанинът завърши на десето място, но може да бъде наказан с няколко позиции назад, ако смени двигателя.

Това е пореден тежък удар за трикратния световен шампион. В предишното състезание той трябваше да стартира последен заради същата повреда, която бе предхождана и от смяна на скоростната кутия. Във втория старт за сезона шансовете му за победа пък се изпариха, след като още в началото беше ударен от Валтери Ботас.

"Няма човек в гаража, който да е доволен от случилото се. Изглежда става въпрос за същия проблем, който имахме в Шанхай, въпреки че сменихме всички части. Нямам обяснение. Определено не сме доволни, защото искаме две коли, които да се борят в челото", каза шефът на "Мерцедес" Тото Волф.

Второ време в квалификация даде Себастиан Фетел с “Ферари“, но той има наказание от пет места и ще стартира седми. Това означава, че третият Валтери Ботас ще заеме неговото място. Четвърти в квалификацията бе Кими Райконен с втория болид на “Ферари“.

Фелипе Маса даде пето време, следван от Даниел Рикардо с “Ред Бул“, Серхио Перес ("Форс Индия") и други.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha