Понеделник, 14 Октомври 2024

Милион българи ще тръгнат на път за Великден

Милион българи ще тръгнат на път за Великден
Публикация   28 Апр, 2016   /     akcent.bg   /     585

През Дунав мост и Дуранкулак се очаква да минат над 40 000 автомобила

Почти един милион българи ще тръгнат на път за Великден. Близо 220 000 нашенци ще заминат зад граница по празниците, съобщи Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Други 500 000 пък ще пътуват за отдих в рамките на страната.

От КАТ и АПИ очакват засилен поток и от румънски туристи, които ще се насочат към родното Черноморие. През Дунав мост и Дуранкулак се очаква да минат над 40 000 автомобила. За целта за туристите са подготвени брошури с маршрутите. У нас за Великден и Гергьовден трябва да почиват и около 70 000 гърци.

КАТ, Охранителната полиция и пожарната ще ни пазят по Великден. Това обясниха от МВР по повод мерките за сигурност за предстоящите празници.

Над 180 екипа на КАТ ще излязат по пътищата в страната. Пътната полиция ще бъде подкрепена от екипи на Охранителната полиция и Сигма, обясни шефът на КАТ Бойко Рановски.

В дните, когато се очаква най-голям трафик - на 29 април и на 2 май, допълнителни екипи ще контролират водачите за употреба на алкохол и наркотици. 40 екипа ще отговарят само за спирането на тировете. Те ще пренасочват камионите към специални паркинги.

Камионите над 12 тона няма да могат да се движат по магистралите и най-натоваренитe пътища в четвъртък от 16.00 до 20.00 часа и на 2 май след 14.00 часа. Подобна ще е организацията преди Гергьовден и на 8 май, когато е последният почивен ден, обясни пък шефът на АПИ Лазар Лазаров.

Екипи на полицията и пожарната ще има около всички храмове в страната. Катаджиите ще регулират движението, а охранителната полиция ще се заеме с обезпечаването на сигурността. В навечерието на Великден около храмовете ще има поне по един дежурен автомобил с огнеборци.

От пожарната вече извършват проверки в черквите и препоръчват на гражданите да не се обличат в синтетичните дрехи, защото те са леснозапалими.

Покрай празниците се активизират и джебчиите. Бдителни граждани сигнализираха за "Новинар", че са забелязали група джебчии и техните тартори около площад "Славейков" в столицата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha