Проблемите на безопасността и здравето на работното място представиха на конференция в Русе

Проблемите на безопасността и здравето на работното място представиха на конференция в Русе
Публикация   15:32     28 Апр, 2016 /     Християна Георгиева   /     948

Стресът на работа като колективно предизвикателство бе основната тема на дискусията, организирана от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ и „Монтюпе“ ЕООД

   В Русе днес се проведе конференция по повод Световния ден за безопасност и здраве при работа, който се отбелязва на 28 април всяка година. Форъмът е организиран от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа (БЗР)“. На него е представена платформа, на която международни и български експерти по БЗР дискутират добрите практики и политики в сферата на безопасността на работното място, а също така се повдигат и важни въпроси и техните решения, както от институциите, така и от бизнеса.

    Люпчо Кочовски, управител на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ и координатор на УС на „Европейска мрежа за образование и обучение по БЗР“, представи инициативите на Фондацията. „Световният ден за безопасност и здраве при работа“ е инициатива на ООН, и в частност на специализираната агенция МОТ – Международна организация на труда). В рамките на събитието се лансират теми, свързани с превенцията от инциденти по време на работа, както и промотирането на добрите практики – да се даде поле за дискусия и градивен диалог междъ всички ангажирани страни – институциите, бизнеса и хората.

   Всяка година Световният ден за безопасност и здраве при работата се отбелязва под обща тема, зададена от МОТ. Тази година основният акцент пада стреса на работното място и методите за колективно справяне с него. Основен приоритет на организацията е стресът и съпътстващите го психологически проблеми да бъдат включени официално в списъка с професионални заболявания. Целта- да се поставпт ясни критерии за оценяване на проблема, а също така и да се намерят работещи методи за справяне с него.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още