Неделя, 22 Декември 2024

Екипът на ресторант „Опиум“, Русе, спечели приза „Кулинарен отбор на България за 2016“

Екипът на ресторант „Опиум“, Русе, спечели приза „Кулинарен отбор на България за 2016“
Публикация   27 Апр, 2016   /     akcent.bg   /     948

130 състезатели и 12 отбора си оспорваха първенството в 9 различни дисциплини – най-много от създаването на състезанието досега, според Андрей Стоилов, президент на Българската асоциация на професионалните готвачи.

„Виждаме, че има все по-голям интерес към хубавата и качествената храна и това е една от причините да подкрепяме кулинарните таланти на България.“, каза Вероника Пунчева, управляващ директор на МЕТРО България.

Най-добрите професионални готвачи на България премериха сили в 9-то издание на Националната кулинарна купа, която се състоя на 22 и 23 април в Палата № 2 на Международния панаир в Пловдив. В надпреварата участваха 130 индивидуални състезатели и 12 отбора.

Купата за най-добър кулинарен отбор отпътува за Русе с екипа на ресторант „Опиум“ в състав Сали Гюнер Али, Александър Енчев и Анатоли Павлов. На второ място остана отборът на ресторант Red Canape, Варна, а трети се класираха представителите на Спа-хотел „Калиста“, Стара Загора.

„Деветата Национална кулинарна купа тази година представи и няколко нови дисциплини. Категориите в това издание на състезанието са вече 9, а ние сме особено щастливи, че това е купата с най-много участници до момента.“, каза Андрей Стоилов, президент на Българската асоциация на професионалните готвачи. За най-добър готвач на България беше обявен Владимир Тодоров от Русе, следван от още двама русенски готвачи - Александър Тодоров и Александър Енчев.

Най-добър млад готвач на България стана Кристиан Младенов от София. Националният шампионат по пица бе спечелен от Димитър Добрев, който спечели и атрактивната категория „Пица акробатика“. Категорията „Паста“ бе спечелена от Васил Тасев от София. Победител в дисциплината „Най-добро телешко“ стана Николай Нинов а със званието „Сладкар на България“ се окичи Анелия Боланд. В категорията „Филетиране на сьомга“ на МЕТРО България и Marine Harvest наградата – пътуване до Норвегия и крайната победа, спечели Георги Камиларов от Бургас.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още