Петък, 20 Септември 2024

Поделени победи при „максималистите“ между Константин Маршавелов и шампиона за 2015 г. Пламен Камбуров

Поделени победи при „максималистите“ между Константин Маршавелов и шампиона за 2015 г. Пламен Камбуров
Публикация   25 Апр, 2016   /     RallyXpress    /     453

Снимка: Александър Спиров: ДВЕ ТОЧКИ ПРЕД КОНКУРЕНТА… С двете най-бързи обиколки и победата си в първия манш, Константин Маршавелов повежда на шампиона Пламен Камбуров с 27:25 т.

 

Поделени победи при „максималистите“ между Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10) и шампиона за 2015 г. Пламен Камбуров (Вромос, Мицубиши Лансър Ево 9) приключи първото от състезанията в пистовото първенство за 2016 г. Това стана в надпревара, която за първи път се случва на трасето Дракон.

   От проливен дъжд през нощта, с жега при първите серии на Спорт и Туринг и страшни черни облаци и проливен дъжд над Пловдив и… непрестанно двоумение на пилотите какви гуми може да сложат.

Двамата шампиони – този за 2013 и 2014 г. Константин Маршавелов и настоящият първенец Пламен Камбуров си разделиха по една победа в двата манша, като пловдивчанинът победи при първата гонка с 12:25.815 мин за 12 тура, докато във втория манш Камбуров завърши като победител, след като Маршавелов се завъртя в един от левите завои в източната част на трасето. Това става в момент, в който, за да не удари Мицубиши-то на Камбуров пред себе си, пловдивчанинът натисна спирачката, а „ево-десетката“ му се поднесе и влезе в тревата.

   Трети в първото карана не Серия Макси е Илия Царски (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9) – на 16.508 сек от победителя. Във втория манш обаче панагюрецът така и не успя направи и 5 метра, след като отби в тревата веднага след зеления светофар. Трети в този манш е Атанас Божилов (АРА Моторспорт, Тойота Селика GT4).  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha