„Ариана„ акустира в неделя в Русе със 150 немски туристи на борда

„Ариана„ акустира в неделя в Русе със 150 немски туристи на борда
Публикация   15:05     23 Апр, 2016 /     akcent.bg   /     446

Круизният кораб на русенската „Дунав Турс” плава от Пасау до Дунавската делта и обратно

Първият за този сезон круизен кораб на русенската фирма „Дунав Турс” ще акостира в неделя в Русе. Сто и петдесет немски туристи пътуват  четиринадесет дни на борда  на моторен кораб „Ариана„ от немския град Пасау до Дунавската делта и обратно.

      

„ И този сезон няма да изневерим на традицията си. Ще изпратим вечерта кораба със страхотните изпълнения на градския духов оркестър. Германците са много темпераментни туристи и обикновено в този момент палубата се превръща в импровизиран дансинг . Това няма да е единствената изненада за тях. В анимационната програма сме включили и празника Цветница. Ще им покажем какви са обичаите в нашата страна на този ден, като ще закичим с върбови клонки фоайето на кораба.  В менюто  сме включили лозови сърми, шопска салата, печени чушки и гювече по тракийски. Все неща, с които искаме да запомнят престоя си в България”- каза Катя Стоянова, изпълнителен директор на дружеството.

      

Две екскурзии ще покажат близките забележителности на пасажерите. Ивановските скални църкви и Велико Търново отново ще бъдат част от дестинациите за гостите. През този сезон три кораба на „Дунав Турс” ще спрат  на пристанищата в Русе и Никопол, като само м/к „Ариана” ще е тук десет пъти.  Тази година има засилен интерес към дългите плавания, особено в разгара на сезона.

 

Над двеста кораба от други компании се очаква да пуснат котва на понтона на „Дунав Турс” в Русе, което означава, че престоят на туристите в града и екскурзиите изцяло са поверени на туристическата агенция на фирмата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още