Понеделник, 14 Октомври 2024

ОИЦ-Русе запозна бизнеса с „Добри и безопасни условия на труд“

ОИЦ-Русе запозна бизнеса с „Добри и безопасни условия на труд“
Публикация   22 Апр, 2016   /     akcent.bg   /     354

  

Областен информационен център-Русе представи условията за кандидатстване по процедура „Добри и безопасни условия на труд“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ на информационна среща днес с представители на бизнеса в зала 1 на Областна администрация. Настоящата процедура се реализира с подкрепата на Европейския социален фонд, а общата  стойност на безвъзмездната финансова помощ е 80 млн. лева.

Нейната  цел е да подобри работната среда в предприятията, като финансира осигуряването на добри и безопасни условия на труд,  ефективни и гъвкави форми на организация на труд и управление на човешките ресурси, обясни  експертът Диана Аврамова.  Освен това  ще подкрепи работодателите да осигурят транспорт на наетите в предприятията лица.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ (БФП)на едно проектно предложение  е 50 хил. лева, а максималният – 391 166 лева, поясни тя. И обърна внимание, че за микро, малки и средни предприятия БФП е 100 %, но за големите предприятия се изисква 20 % съфинансиране от общата стойност на проекта.

Григорова запозна присъстващите с допустимите дейности и допустимите разходи, с всички условия, на които фирмите трябва да отговарят, като обърна внимание на детайлите.  Подготовката на бюджета на проекта  и обосновката на проектното предложение са от голямо значение за успешното класиране, обясни още тя. Спря се  на критериите за оценка и показа практически как се осъществява  електронното кандидатстване чрез ИСУН 2020. Посъветва присъстващите при подаване на проектните предложения да не чакат последния срок 14.06.2016 г. 17:30 часа.

В края на презентацията участниците в срещата имаха възможност да задават конкретни въпроси. По време на дискусионния панел стана ясно, че повечето от присъстващите фирми имат интерес и ще кандидатстват по процедурата с проекти.  Не само за осигуряване на по-добри и безопасни условия на работа, но и за социални придобивки на работещите.

В края на срещата управителят на ОИЦ-Русе Камелия Златанова информира присъстващите и за информационната среща, която центърът планира в рамките на националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“ на 9 май 2016 г., както и за допитването до бизнеса относно трудностите при кандидатстването и управлението на проектите  и предложенията  за тяхното опростяване.  

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha