Понеделник, 29 Април 2024

България ще е домакин на световен конгрес по винарство през 2017 г.

 България ще е домакин на световен конгрес по винарство през 2017 г.
Публикация   14:40     18 Апр, 2016 /     akcent.bg   /     494

Конгресът ще се проведе в рамките на 8 дни и ще събере над 1 000 представители от всички държави -членки на OIV

  

България ще бъде домакин на 40-ия юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство и на 15-та Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV) през 2017 г., съобщи пресцентърът на Министерството на земеделието.

Решението е взето след гласуване на държавите-членки на OIV на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията вчера в Париж.

Министерството се надява, че домакинството на България ще бъде реклама за българското винопроизводство. Събитие от подобен мащаб ще бъде и изключителна възможност за обмяна на опит и презентация на България като добра винена дестинация, се казва в съобщението.

Конгресът ще се проведе в рамките на 8 дни и ще събере над 1 000 представители от всички държави -членки на OIV. Това е форум, на който се събира международната научната общност и администрацията, която работи в сектора, водещи световни баери и търговци на вина, както и водещи винени журналисти от цял свят. По време на него се дискутират и определят политиките на развитие в лозарството и винарството.

OIV е междуправителствена организация с призната компетентност за своята научно-техническа работа в областта на лозовите насаждения, виното, напитките на основата на вино, десертно грозде, стафиди и други продукти, базирани на лозарството и винарството. Членове на ОІV са 46 държави, 21 от които са страни от Европейския съюз.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още