Понеделник, 14 Октомври 2024

Над 70 български и чуждестранни изложители на туристически форум у нас

Над 70 български и чуждестранни изложители на туристически форум у нас
Публикация   14 Апр, 2016   /     akcent.bg   /     271

Над седемдесет български и чуждестранни изложители ще рекламират държавите си на общ форум. Те ще участват в тазгодишното международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Събитието ще продължи до 17 април. Всички посетители ще могат да се запознаят с традициите на държави като Индонезия, Виетнам, Унгария, Азербайджан, Франция и други. Самостоятелен щанд ще има дори и Южноафриканската република.

Отделни български общини също ще се рекламират. Изложението ще бъде открито от министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Велико Търново Даниел Панов. Ще има и специална дискусия, посветена на опазването на културното наследство.

България ще почерпи от опита на италианския град Матера, избран в партньорство с Пловдив за Европейска столица на културата 2019 г. Италианците се славят с успеха си във възстановяване на старинни сгради и обновяване на градските пространства. Любителите на книгите пък ще могат да се присъединят към великденския базар на книгата. За най-големите ентусиасти ще има и маратон за четене.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha