Понеделник, 14 Октомври 2024

Срещи „лице в лице“ между бизнеса и безработни лица на днешния Европейски ден на работодателя

 Срещи „лице в лице“ между бизнеса и безработни лица на днешния Европейски ден на работодателя
Публикация   12 Апр, 2016   /     akcent.bg   /     290

32-ма работодатели в Русенска област от различни браншове взеха участие

 

„Военен клуб“ Русе домакинства организираната от дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Русе към Агенцията по заетостта трудова борса.

 

За първи път събитието се провежда в рамките на Европейския ден на работодателя, а Русе е един от четирите града в България, избрани да се включат в инициативата на Европейските обществени служби по заетостта.

 

Мотото, с което българската Агенция по заетостта се включва в Европейския ден, е „Силно партньорство за успешен малък и среден бизнес!”.

 

В откриващата церемония участие взеха Драгомир Николов – директор на дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Русе, Явор Янчев – заместник областен управител, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев – председател на Общински съвет Русе, проф. д-р инж. Велизара Пенчева – ректор на Русенския университет и Румен Януаров – директор на „Бюрото по труда“ – Русе.

 

32 фирми от региона, които работят в сферата на машиностроенето, енергетиката, химическото, мебелното и конфекционното производство, информационните технологии, търговията, хотелиерството и ресторантьорството се включиха в първия по рода си Европейския ден на работодателя в Русе. Заедно с тях щанд, който представя възможностите за обучение и преквалификация, има и Русенският университет.

  

Вече 10 години Агенцията по заетостта провежда трудови борси, но тази година е първият Европейски ден на работодателя, каза при откриването на форума директорът на Регионалната служба по заетостта в Русе, Драгомир Николов. Нашият град е един от четирите в страната, в които по инициатива на мрежата на Европейските обществени служби по заетостта (PES) се срещат представители на бизнеса, социалните партньори и търсещите работа.

 

Ректорът, проф. Пенчева, поздрави участниците и представи щанда на Русенския университет, на който освен информация за обучение в бакалавърски и магистърски програми, се представят и възможностите за допълнителна квалификация.

 

Очакванията на организаторите е в общата трудова борса в Русе да се включат поне 300 търсещи работа лица. Още на откриването дойдоха около 50 студенти, които имаха възможност да се срещнат с потенциалните си работодатели. Търсещите работа могат да се договорят за заемане на работни места, да се информират и да получават допълнителна информация за предоставяните в териториалните поделения на Агенцията по заетостта услуги, специален щанд на мрежата за европейска заетост EURES дава информация за предлаганите възможности за работа извън страната.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha