Понеделник, 14 Октомври 2024

Производители на картофи и домати ще получат 2 млн. лв. за борба с вредителите

Производители на картофи и домати ще получат 2 млн. лв. за борба с вредителите
Публикация   12 Апр, 2016   /     akcent.bg   /     263

  

Фонд "Земеделие" започва да приема заявления за компенсации на разходите за борба с вредителите по картофите и доматите. По двете схеми е заделен ресурс от по 1 млн. лв., а документи се подават в областните дирекции на фонда.

До 13 май стопаните, отглеждащи картофи, могат да подават заявления за участие в Схемата за държавна помощ за компенсиране на разходите на земеделски стопани за закупуване на продукти за растителна защита за контрол на почвени неприятели по картофите.

До 20 юни стопаните трябва да представят отчетни документи за купените и приложени продукти за растителна защита за предотвратяване на разпространението и унищожаване на нашествието от почвени вредители по картофите от сем. телени червеи. Срокът за сключване на договори и изплащане на помощта е до 15 юли.

Заявленията за участие в Схемата за компенсиране на разходи, свързани с изпълнение на Националнатата програма за контрол на Доматен миниращ молец - Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera) се приемат до 30 септември.

Със средствата ще се компенсират разходите за покупка на продукти и средства за растителна защита срещу доматения миниращ молец. В срок до 21 октомври кандидатите по схемата трябва да представят отчетни документи за купените и приложени продукти. Срокът за сключване на договорите и за изплащане на помощта е 30 ноември.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha