Понеделник, 14 Октомври 2024

Европейски ден на работодателя в Русе

 Европейски ден на работодателя в Русе
Публикация   11 Апр, 2016   /     akcent.bg   /     271

Очаква се в общата трудова борса в Русе да участват и най-малко 300 търсещи работа лица

 

Около 30 представители на бизнеса от региона, работещи в сферата на машиностроенето, енергетиката, химическото, мебелното и конфекционното производство, информационните технологии, търговията, хотелиерството и ресторантьорството, ще участват Европейския ден на работодателя утре, 12 април 2016 г. (вторник).

В Русе Европейският ден на работодателя е с начален час 10.00 ч. и ще се проведе във Военния клуб, ул. "Одрин” № 4.

Участници в събитието, което се провежда за първи път по инициатива на мрежата на Европейските обществени служби по заетостта (PES), ще са още Русенският университет – Кариерен център; Областният информационен център – Русе и Военното окръжие – Русе. Агенцията по заетостта организира у нас Европейския ден на работодателя под мотото „Силно партньорство за успешен малък и среден бизнес!”. България се включва в инициативата с провеждането на трудови борси в четири градове на страната – София, Пловдив, Бургас и Русе.

Очаква се в общата трудова борса в Русе да участват и най-малко 300 търсещи работа лица. Те и работодателите – предимно малки и средни предприятия, ще могат „лице в лице” да се договорят за заемане на работни места, да се информират и да получават допълнителна информация за предоставяните в териториалните поделения на Агенцията по заетостта услуги, ще има и специален щанд за предлаганите възможности от мрежата за европейска заетост EURES.

Европейският ден на работодателя се провежда във всички европейски страни. Организира се от обществената служба по заетостта на всяка държава-членка, като се акцентира върху националните приоритети в областта на заетостта и пазара на труда. Инициативата включва събития, свързани с насърчаване участието на работодателите при осигуряване на заетост и интегриране на безработните лица на пазара на труда. Фокусът тази година е върху малките и средни предприятия и има за цел да насърчи сътрудничеството между работодателите и обществените служби по заетостта.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha