Празникът за кръглата годишнина мина под надслов "60 години АППД - на ниво"

Празникът за кръглата годишнина мина под надслов
Публикация   07:32     06 Апр, 2016 /     akcent.bg   /     207

Снимка: Нели Грозданова

 

Празничното отбелязване на годишнината на ИАППД  завърши с качване на кораба „Дунав“. Той е най-старият кораб в Агенцията, построен през 1940 г. в корабостроителницата във Варна. Бил е част от Дунавската флотилия и миночистач.

 

Празничното честване стартира в зала „Европа“ на Доходното здание, където изпълнителният директор инж. Павлин Цонев представи ретроспекция, проследяваща развитието на структурата до днес, както и нейните цели и проекти. След излъчването на презентационния клип инж. Цонев лично връчи грамоти и награди на отличените през м. януари автори в конкурса „Река Дунав – пътят към сърцето на Европа“. Произведенията бяха организирани в изложба за разглеждане от посетителите.Танцов ансамбъл „Русчуклийче“ представи специално подготвена за събитието програма. 

 

За 60-годишнината на ИАППД има 60 отличени творци, които успяха да  трогнат с произведенията си. Конкурсът доби неочаквана популярност, а творбите ни донесоха повод за радост и гордост. Ролята на Агенцията бе оценена не само като партньор в отношенията ни с другите европейски страни в областта на водния транспорт, но и като достойна част от живота на града ни. С този жест искаме да напомним, че сме структура със стабилна основа, с изградени традиции и опит, но сме отворени към съвременното и новото, заяви инж. Цонев.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha