Сряда, 16 Октомври 2024

Дунарит с двойно повече инвестиции в оборудване и разширяване на производствената база

   Дунарит с двойно повече инвестиции в оборудване и разширяване на производствената база
Публикация   05 Апр, 2016   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     301

Работещите във военния завод достигнаха 1000 души, търсят се още поне 100 изпълнителски и инж. технически кадри

 

 

 

 

Военният завод „Дунарит“ продължава да се развива успешно и през 2016 година. Това става ясно от сключените договори за производство на авиационни боеприпаси, както и традиционни изделия за русенската специализирана машиностроителна фирма, обясни изп. директор Кръстю Кръстев. Гарантирано е производството с възложители за 2 и 3 години напред.

 

Така работещите тук вече достигнаха 1000 души при средна заплата над 900 лева, която е една от най-високите за региона. Само за миналата година на работа са приети повече от 170 души, а през последните две общият им брой надхвърля 300 работници и специалисти.

 

Фирмата продължава да набира персонал- необходими са повече от 100 изпълнителски кадри и инженерно- технически персонал, които да са задължително специалисти в областта на металообработването, уточни инж. Кръстев.

 

Успешното развитие на завода налага ежегодно да се правят инвестиции както за оборудване, така и за разширяване на производствената база. През 2015 г. са вложени 4 млн. лева, а за 2016 година в инвестиционната програма са предвидени двойно повече средства. Те ще бъдат изразходвани за ново оборудване и за изграждане на нов производствен цех.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha