Понеделник, 14 Октомври 2024

Tesla представи електромобил на двойно по-ниска цена

Публикация   02 Апр, 2016   /     akcent.bg   /     293

Американската компания Tesla Motors представи изцяло нов автомобил с електрическо задвижване - Model 3. Това е най-евтината досега предлагана на пазара електрическа кола, отбелязва Би Би Си. Цената й е двойно по-ниска от тази на предишните модели на Tesla и е значително по-достъпна за потребителите.

Model 3 ще се продава на цени, стартиращи от 35 000 долара. Според шефа и основател на Tesla Елън Мъск, вече има над 115 000 поръчки за модела. Очаква се автомобилът да излезе на пазара в края на следващата година. По думите на Мъск, целта на компанията е да произвежда по 500 000 такива коли годишно, след като производството й набере пълна скорост. Калифорнийският производител има нужда да внедри електромобилите си във всекидневния живот на възможно повече хора и да ги направи популярни, за да остане в бизнеса. 

От компанията разпространиха първите технически подробности за новия Model 3: автономност до 346 километра преди зареждане на батерията, време за ускорение от 0 до 96 км/ч за по-малко от 6 секунди. 

Два любопитни елемента, на които от Tesla не обърнаха внимание, но са видими във видео представяне и в първите официални изображения на Model 3, правят впечатление. Те са свързани с предното табло и вратата на задното багажно отделение (колата има багажник и отпред), отбелязва сайтът auto-press.net.

По отношение на таблото, липсват каквито и да било контролни уреди, като цялата информация се подава на внушителен хоризонтален, чувствителен на допир екран. 

Във вратата на задния багажник пък откриваме нестандартно дизайнерско решение, което ще гарантира на бъдещите собственици широк товарен отвор.

Всеки един от новите автомобили ще бъде оборудван стандартно с функцията Autopilot. Интериорът ще предложи комфорт за петима, като допълнително усещане за простор ще внесе и стандартният стъклен таван



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha