Понеделник, 14 Октомври 2024

Томислав Дончев: Търговците на горива трябва да се конкурират в цялата страна

Томислав Дончев: Търговците на горива трябва да се конкурират в цялата страна
Публикация   30 Март, 2016   /     akcent.bg   /     284

Вицепремиерът очаква поръчките да станат по-справедливи

„Състезанието между търговците на горива не трябва да остане само на регионално ниво, а трябва да обхване цялата страна”, заяви пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

„Духът излезе от бутилката. Убеден съм, че имаме конкурентен и остър пазар", допълни той. Според него на пазара на горивата в последните месеци се случва нещо, което е в полза на потребителите.

Томислав Дончев заяви, че очаква с въвеждането на новия закон за обществените поръчки търговете да станат по-справедливи.

„Когато участниците в търга са двама, лесно могат да се открият административни несъответствия при единия и другият да спечели. Но когато участниците са 15 и повече, това не може да се случи”, смята вицепремиерът.

По думите му  целта е грешките да се откриват в началото преди да е настъпила щетата. "Най-общо казано целта на закона е да се защити интересът на обществото", обясни той.

Томислав Дончев изтъкна, че през 2015 година близо 7 млрд. лева са разпределени в над 11 хил. обществени поръчки и е нормално в част от тях да има нарушения. По думите му по-страшното обаче е държавата да не реагира на тях.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha