Петък, 20 Септември 2024

Грандиозно начало за Европейското първенство по свободна и класическа борба за младежи

Грандиозно начало за Европейското първенство по свободна и класическа борба за младежи
Публикация   30 Март, 2016   /     akcent.bg   /     456

Валентин Йорданов и Пламен Стоилов бяха удостоени с медали и плакет за заслуги

 

Кметът Пламен Стоилов даде старт на Европейското първенство по свободна и класическа борба за младежи до 23 г., което ще се проведе до 3 април в „Булстрад Арена“.

 

На официалното откриване присъстваха още генералният секретар на Международната федерация по борба Мишел Дюсон, президентът на Европейския съвет по борба Цено Ценов, председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, зам.-министърът на спорта Асен Марков, Теодорос Хамакош и Родика Якси - членове на Бюрото на Международната федерация по борба, Велчо Горанов – генерален секретар на БОК, проф. Христо Белоев - председател на Общински съвет – Русе, зам.-кметът по хуманитарни дейности и член на организационния щаб Иван Григоров, европейски, световни и олимпийски шампиони по борба и др.

 

„За мен е изключителна чест, че имам възможността да открия европейския шампионат по борба за младежи. Гордея се, че това първенство се провежда в Русе – европейския град на спорта за 2016-а година. Борбата е един от спортовете, които са ни дали най-много поводи за радост. Сигурен съм, че тези млади състезатели ще станат големи шампиони. Пожелавам им да са здрави, да гонят високи цели и да побеждават винаги“, заяви кметът Пламен Стоилов. Приветствия към участниците и публиката произнесоха още Валентин Йорданов, Цено Ценов и зам.-министър Асен Марков.

 

Русенският градоначалник получи почетни плакети и комплект медали от първенството.

 

Тържественото откриване продължи с кратка културна програма, в която се включиха възпитаниците на фолклорен ансамбъл „Зорница“, Мира Пуйкова с авторската си песен „Да се завърнеш у дома“, акробати от клуб „Локомотив“, танцово студио „Фрийдъм“, както и Габриела Йорданова, която изпълни „Моя страна, моя България“. Водещ на откриването беше журналистът Иво Райчев, след което вечерта продължи с финални схватки и награждаване.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha