Петък, 20 Септември 2024

„Дунав“ победи "канарчетата"

„Дунав“ победи
Публикация   27 Март, 2016   /     akcent.bg   /     153

Русе почете с аплодисменти Кройф

  

Лидерът в „Б“ група „Дунав“ победи с 1:0 „Ботев“ Пловдив в приятелски мач пред 1 000 зрители на Градския стадион в Русе.

Срещата започна равностойно. Първото най-чисто положение все пак дойде пред вратата на гостите. Мирослав Будинов обаче не успя да засече по  най-добрия начин топката и не намери целта. Йордан Христов от другата страна създаваше най-много грижи за русенската отбрана.

В 14-ата минута играта бе спряна от главния рефер Ивелин Занев, а двата отбора и зрителите по трибуните почетоха с аплодисменти легендата на холандския, европейския и световния футбол Йохан Кройф.

Резултатът бе открит в 34-ата минута. След комбинация в полето на пловдивчани, Антон Огнянов центрира отляво и Мирослав Будинов засече отблизо за 1:0.

Минута по-късно Божидар Васев се измъкна от русенската защита, но се забави и не успя да стреля точно. До края на първото полувреме „драконите“ създадоха няколко опасни контраатаки към противниковата врата на бранителите на „Ботев“ успяха да се справят и да запазят резултата.

Множеството извършени смени след почивката освежиха играта на двата отбора и не липсваха сериозни атаки. Антон Огнянов, Будинов, Диян Димов, Бранимир Костадинов създадоха грижи на противниковата отбрана и вратар, но не успяха да се разпишат. В едно положение от другата страна се наложи и влезлият след почивката Мартин Луков да се намесва, но го направи по най-добрия начин и не допусна гол.

В следващия си мач „драконите“ приемат третия във временното класиране на „Б“ група „Локомотив“ Горна Оряховица в двубой от 22-ия кръг на втория ешелон на 2 април от 17 ч.

Предварителната продажба на билети за срешата на Градския стадион в Русе стартира още през тази седмица. До 17 ч. на 1 април те могат да бъдат намерени с цена 4 лв. в магазин „Big Boys“ на ул. „Ангел Кънчев“ 23 и в обектите на „Фаст маркет“ на ул. „Петко Д. Петков“ 3 и на „Плиска“ 94. След 15:30 ч. на 2 април пропуските ще са достъпни на касите на Градския стадион, но с цена 5 лв.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha