Понеделник, 14 Октомври 2024

Семинар за зелени иновации на малки и средни предприятия в Русе

Семинар за зелени иновации на малки и средни предприятия в Русе
Публикация   24 Март, 2016   /     akcent.bg   /     520

  

Enterprise Europe Network към Бизнес Център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе кани всички заинтересовани на семинар на тема „Възможности за МСП в областта на зелените иновации и ресурсната ефективност“. Информацията съобщават от Бизнес центъра. 

 

Семинарът ще се проведе в Гранд хотел „Рига“ в зала "Мецанин" от 14:00 на 31 март. Няма такса за участие.

 

Акцент на семинара ще бъдат следните теми: 

 

1. Основни мерки за насърчаване на зелените иновации в България и Европа и добри зелени практики на фирми – лектор: Фондация „Приложни изследвания и комуникация“ – София (ФПИК)

 

2. Функции и предимства на онлайн инструмент за самооценка и анализ на енергийния мениджмънт на фирмите - лектор ФПИК:

Енергиен мениджмънт: Качествена оценка за съответствие на практиките във Вашата фирма с изискванията за ефективно управление на енергийните ресурси и насоки към бъдещи приоритети и стъпки, които трябва да се предприемат за по-ефективен енергиен мениджмънт.
Разходи за енергия: Оценка на степента на енергийна ефективност, енергоемкост и генерирани емисии на въглероден двуокис за Вашата фирма въз основа на специфичния разход на енергия за единица продукция, основен критерий при разработването на стратегии и програми.

Енергийна интензивност: Анализ на общото състояние и прогнозна оценка как ще се отрази намаляването на разходите за енергия на делът на енергийните разходи от общата себестойност на продукцията и енергийната интензивност на Вашата фирма.
Управление на ИКТ: Оценка на управлението на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) във Вашата фирма, като инструмент за оптимизиране на използваните енергийни ресурси, особено във фирми, прилагащи интензивно такива технологии.
Енерго-ефективни ИКТ: Приблизително измерване на дела на енергията, консумирана от различни ИКТ, въз основа на предварително дефинирани референтни стойности и насоки за по-ефективна употреба според техническите им характеристики.

 

3. Възможности за финансиране на ресурсна ефективност на фирмите

 

Краен срок за записване: 29.03.2016, като местата са ограничени до изчерпване капацитета на залата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha