Понеделник, 14 Октомври 2024

Бизнес Оскарите със специален приз за инвестициите в образованието

Бизнес Оскарите със специален приз за инвестициите в образованието
Публикация   24 Март, 2016   /     akcent.bg   /     569

Общините Пловдив, Сливница, Созопол и най-успешните в бизнеса - ВСК Кентавър, EGT, РАИС, Рефан, Свилоза АД, Енергоремонт Холдинг и Веселин Марешки, сред участниците във VIP Business Awards 2016

 

 

Церемонията за значими постижения в бизнеса - VIP Business Awards 2016, по традиция ще отличи инвестициите на бизнеса в образованието. Събитието е на 24 март в хотел Хилтън.  

 

Сред номинираните е благотворителната инициатива „Бъдители“, която вдъхновява ученици и студенти да останат в България. Днес, когато бизнесът страда от липсата на висококвалифицирани и мотивирани личности, Бъдителите влизат в училищата и университетите, за да докажат, че да работиш е удоволствие, израстване, желание и жар в очите.

„Бъдители“ имат за цел да подпомогнат образователния процес на студенти и ученици, мотивирайки и ориентирайки ги за професионалния живот. Под формата на разчупени и иновативни лекции те споделят за пътя, изминат от училище до това, което са сега: Бъдители.
Основното, с което Бъдителите впечатляват и са уникални, е екипът от лектори: Биляна Панталеева, Емил Лесов, Явор Панталеев и Минко Лазаров. И четирима са доказани в своите области, силни мотиватори, хора с големи сърца, които обичат професиите си. След техни участия студенти и ученици са вдъхновени, имат реални български примери, които цитират и дълго говорят за лекциите им. Инициаторите канят и гости за лектори.

 

Социалната кампания на церемонията ще мине под мотото: "Искам да остана да уча и да работя в България". С благотворителната томбола, която ще се проведе по време на наградите за значими постижения в бизнеса, ще стартира социалната инициатива на събитието в полза на социално слаби отличници.

 

Освен ваучери от италианската козметична верига Депилстоп, гостите в залата могат да спечелят голямата изненада на вечерта – елегантен марков часовник от фирма „Реакшън“, основана през 2008 г. от г-н Ардашес Ованезов. Компанията е официален вносител и представител за България на няколко световно известни марки часовници – “Skagen”, „Daniel Wellington”, “Kenneth Cole”, “Luminox”, “Gianfranco Ferre”.

„Реакшън“ предлага своите марки в над 20 реномирани бутика в България. В томболата участва и българската парфюмерийна верига с гаранция за качество D&P.
Партньорите на събитието от РОТАРИ КЛУБ САМОКОВ предоставят за томболата два ваучера на стойност по 50 лв. всеки  от ШЕЛ Самоков.

Събраните средства ще бъдат внесени по сметка на Ротари Клуб Самоков.
ИТ-секторът, със съдействието на ERP Academy, подкрепи инициативата на Business Awards 2016 за осигураване на стипендии за социално слаби ученици. 

 

Кметът на Пловдив - инж. Иван Тотев ще бъде специален гост на събитието, за да получи наградата на община Пловдив за Голяма община с принос в развитието на регионалния бизнес.

 

Водещата индустриална зона на България - Пловдив, ще бъде отличена от тазгодишната церемония за значими постижения в бизнеса.

 

В Тракия Икономическа Зона, обединяваща 6 самостоятелни зони в и около град Пловдив, инвестициите през последните 20 години вече надвишават рекордните 1,1 милиард евро, над 13 000 работни места са открити в малко над 120 компании. Само производството допринася за 52% от целия БВП на региона и възлиза на 3,1 милиарда евро. Със своята площ от 10,7 млн. кв.м. Тракия Икономически Зона е най-мащабния по рода си проект в България.

Друг приоритет на Отдела за Бизнес развитие на Община Пловдив е ИТ и аутсорсинг индустрията. Пловдив успешно се разви през последните 4 години и като втора най-атрактивна аутсорсинг дестинация в страната, след столицата София.

 Община Сливница получава приз за Малка община с принос в развитието на регионалния бизнес и индустрия. През 2015 г. в общината се създаде икономическа зона, която се разпростира на 450 дка. и вече е привлякла 10 инвеститора. 

 Специална награда от организаторите получива община Созопол за Местна власт в подкрепа на  бизнеса и опазване на околната среда в региона. Добрата новина за бизнеса и за туристическата индустрия е, че Созопол ще посрещне лятото на 2016 г. с чисто море. Усилията на общината и на нейния кмет Панайот Рейзи за развитието на качествен и модерен туризъм и за подобряване на жизнения стандарт се увенчаха с успех.

Една от сензациите на тазгодишните награди за значими постижения в бизнеса -VIP Business Awards 2016, е номинацията на предприемача и общественик Веселин Марешки, чието име през последните месеци неотлъчно присъства във  водещите новини на българските медии. Определен е като явление в бизнеса. 

 

През октомври 2015 г. под марката "ВМ Петролеум" Марешки стартира петролния си бизнес. Нестандартният му подход само за броени месеци свали цената на горивата с близо 1/3 (от 2,12 до 1,45 лв за дизела, като пример). Всъщност Веселин Марешки въведе на пазара на горивата нов бизнес модел - т. нар. "лоу кост". Собственик е на верига аптеки "Марешки". 

 

Водещата на българския пазар компания за производство на металорежещи и металообработващи машини с цифрово програмно управление - РАИС, също е сред номинираните. За последните две години инвестициите в ново оборудване надхвърлят 8 млн лв. Машините на РАИС обезпечават производствения процес в предприятия в Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Сърбия, Харватия, Гърция, Турция, Македония, Румъния, Русия, Египет и България. Продукцията се изнася в над 10 страни от Европа и Азия.

 

Бизнесдамата Мариана Печеян, собственик и управител на ВСК Кентавър груп - най-големия доставчик в световен мащаб на американска корпорация № 1 за инструменти и машинна окомплектовка КЕНАМЕТАЛ, също е номинирана за престижните призове. Над 96% от продукцията на компанията е предназначена за износ в страните от ЕС и САЩ. Носител на 10 последователни приза за Топ Качество и високи постижения в доставките. 

За последните години фирмата е инвестирала над 40 милиона лева в модернизиране на машинния парк, производствените процеси и повишаване качеството на условията на труд. 

 

Eдни от най-утвърдените компании у нас - „Свилоза” АД и Енергоремонт холдинг”АД, също са сред номинираните за второто издание на годишните награди VIP Business Awards 2016. 

Създадена през 1966 г. „Свилоза” АД и до днес успешно реализира последователна и конструктивна програма за развитие, която я издига до най-високите международни стандарти. „Свилоза“ АД ще стартира инвестиционна програма в размер до 300 милиона лева, като целите са увеличаване на производството, покриване на екологичните норми и стандарти, които ще влязат в сила от 2018 г.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha