Вторник, 15 Октомври 2024

Социалното министерство обявило търг за скъпи коли, условията покривал един производител

Социалното министерство обявило търг за скъпи коли, условията покривал един производител
Публикация   22 Март, 2016   /     akcent.bg   /     336

Министерството на труда и социалните грижи е отделило 720 хиляди лева без ДДС за купуването на 10 луксозни автомобила за нуждите му. Изискванията в обявената общесвтена поръчка са такива, че на тях могат да отговорят само два конкретни модела на един производител, съобщава Нова ТВ.

  Моделът задължително трябва да е седан, с голяма мощност - най-малко 140 киловата, или около 190 конски сили, а изискванията за разход на гориво също са високи. От ведомството на Ивайло Калфин държат явтомобилите да са 4Х4, с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Телевизията отбелязва, че на тези изисквания отговарят само два модела, на един и същ производител, разследван в САЩ и Европа за вредните емисии, отделяни от техните двигатели.

  Освен това, друго изискване е автомобилите да са черен металик, което според медиата е най-скъпият вариант за автомобилна боя.

  "Доставчиците, ако искат да са наш доставчик, нека да се съобразят цената, която ние можем да платим от бюджета", коментира Момчил Масларов от социалното министерство. На въпрос за цвета Масларов отговаря, че било желателно колите на ведомството да са с един цвят, но от телевизията посочват, че сегашните автомобили са с различни цветове.

  Предвидено е с новите автомобили да се возят служители на министерството, но не и министърът. Срокът за подаване на документи за участие в обществената попръчка изтича в началото на април.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha