Понеделник, 14 Октомври 2024

Дискусия за младежкото предприемачество в Русе

Дискусия за младежкото предприемачество в Русе
Публикация   15 Март, 2016   /     akcent.bg   /     273

 

Днес, в Зала 1 на Община Русе се проведе кръгла маса на тема „Младежко предприемачество – сътрудничество за справяне със социални предизвикателства“, организирана от фондация „Каузи“. В дискусията участваха зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, зам. областният управител – Станимир Станчев, студенти, ученици от ПГИУ „Елиас Канети“, Русенска търговско-индустриална камара, представители на дирекция "Бюро по труда", НПО и младежи.

 

Д-р Страхил Карапчански сподели, че младите хора се нуждаят от конкретен фокус и среща като днешната може само да ги насърчава да се развиват. Той разказа за част от проектите, които се реализират на територията на община Русе и представи инициативата „Русе - европейски град на спорта 2016“, която е насочена към масовия спорт.  

 

Дискутираха се проблеми и възможности за стартиране на собствен бизнес за младите хора, възможности за финансиране, както и добри практики за сътрудничество в насърчаването на младежкото предприемачество.

 

Проектът "Създаване на междусекторни партньорства за насърчаване на младежкото предприемачество" цели да създаде условия за насърчаване на младежкото предприемачество. В рамките на проекта се провежда кабинетно проучване на текущото състояние на бизнес инфраструктура в Русе, Дупница (Благоевград и Кюстендил), Хасково, Стара Загора, Силистра и Велико Търново, което да може да покаже възможностите в тези населени места за младите хора, желаещи да стартират бизнес. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha