Български вина предизвикват фурор на изложение в Дюселдорф

Български вина предизвикват фурор на изложение в Дюселдорф
Публикация   14 Март, 2016   /     akcent.bg   /     741

  

За първи път тази година Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира в партньорство с Национална лозаро-винарска камара участие на български винопроизводители на Международния панаир за винопроизводство ProWein 2016, който започна в Дюселдорф и ще продължи до 15 март 2016 г. Интересът към българските вина е изключително голям, като нашите изби сключват договори за поръчки. Германия е един от най-големите потребители на вина в света и пазарът там постоянно расте. Българският износ на вино през миналата година е бил 60 млн. литра, което е с 5 на сто повече от предходната година.

 

Националният щанд на България на изложението в Дюселдорф е разположен на 149 кв. м изложбена площ. Панаирът е най-престижният форум в сектора, като очакват над 50 000 посетители от около 120 страни.  Сред участниците на нашия щанд са Домейн Бойар Интернешънъл ЕАД, Анжелус Естейт АД, Винарска изба Логодаж ООД, Винекс Славянци АД, Братя Минкови-Младен Димитров ЕТ, Вила Ямбол ЕАД, Винзавод АД Асеновград, Българска винена компания ЕООД, Винпром-Свищов АД, Домейн Менада, Телиш АД и др.

 

Като съпътстващи събития, ИАНМСП организира "Hidden gems from the Balkans", по време на което се презентират избрани вина от България, както и "Bulgarian Night" организирано вечерно събитие с избрани вина и храни от нашата страна.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още