Неделя, 20 Октомври 2024

Медицински център "Медика Наречен" привлича все повече ценители на здравето

Медицински център
Публикация   04 Март, 2016   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     3072

Расте броят на хората, които предпочитат профилактиката и не чакат да стане време за лечение

Симеон Сотиров Костов е рехабилитатор в медицински център „Медика Експерт“

От кога съществува медицинския център ?

От февруари 2011г.

Това означава, че си от самото начало?

Аз съм от юни, първо на стаж и след това, до ден днешен, на работа.

От целия комплекс, най-добри отзиви има именно медицинския център. Явно освен апаратура и радон и всичко останало, хората са онова, което предлагате. Помагате на хората със здрави проблем да се чувстват по-добре, както здравословно, така и като обслужване. Това предполагам, че се дължи, както на г-н Костов, така и на целия екип. Как го постигате това?

Медицинският център е разположен на два етажа. На първия етаж се намират водолечението, калолечението, турската баня, басейна за подводна гимнастика, фитнеса, сауната, а на вторият етаж е разположен сектора за физиотерапия, лекарските кабинети, салона за лечебна физкултура и фитнес салона. Най-важната част от лечението на един човек е правилния подбор на процедурите.

Един от основните пакети, които предлагаме, е пакет Здраве. Задължително се преминава през обстоен лекарски преглед от специалист физиотерапевт – др. Радослава Кацарска. След прегледа клиентите получават правилния подбор на процедурите. Тя назначава физиотерапията, препоръчва определен брой процедури и лечение с ваните, което задължително е предписано от лекар специалист, тъй като те са с постепенно покачване на минутите и при неправилно използване настъпва обратна реакция на организма, която е съпроводена с временна неразположеност, гадене, повръщане. Именно за това се използва постоянен контрол от медицински специалисти.

Добрите отзвуци за медицинския център се дължат на работата на всички, които работите в него, разкажи нещо повече за екипа?

Екипът в медицински център „Медика Експерт“ в Нареченски бани се състои от лекари физиотерапевти, рехабилитатори и кинезитерапевти.

За оптимален ефект върху лечението на даден човек оказва влияние, както казахме съвременната апаратура, така и работата на екипа, който работи с нея. Когато едни хора работят в екип и един човек бъде посрещнат с усмивка, още тогава се повлиява неговия психо-емоционален статус.

Нека споменем кои са в екипа?

Богдан Димитров – рехабилитатор, Савка Радева – рехабилитатор, Христина Макасчиева, Мария Ангелова – също така рехабилитатори, някои от тях са магистри вече, имат по-високо медицинско образование, което е един голям плюс. Всеки от нас ходи на допълнителни обучения. Друга част от екипа са спа мениджърите и кинезитерапевтите.

Вие съществувате вече 5 години. Какви хора идват при вас на рехабилитация?

Идват хора както от България, така и хора от цяла Европа. Много голяма част са ни клиентите от Турция.

Какво търсят те тук?

Хората от Турция държат много на тяхното здраве и най-вече на профилактиката, за да се предпазят от заболявания преди те да са се обострили. За разлика от нас българите, които винаги чакаме да се появи даден симптом и тогава да отидем на лекар.

В рамките на пакет „Здраве”, които е с продължителност 6 дни, успява ли един курс на лечения да доведе до положителни резултати?

Когато състоянието на един човек е сравнително добро,  6 дни е оптимален брой престой с процедури, при който може да бъде повлияно. При някои хора ефекта се усеща още на втория, третия ден. В повечето случаи, за да действа физиотерапията, ваните с минерална вода, калолечението и съвкупността от всичките процедури, трябва да мине известен период след самите процедури, които продължават да действат между 2- 4 до 6 месеца след приключването им. Поради тази причина е препоръчително два пъти в годината да се прави такъв тип лечение.

С какви заболявания са хората, които предпочитат да посещават комплекса?

На първо място мога да поставя функционални заболявания на нервната система като хиперстенни и хипостенни форми на неврастения. Такива са депресиите, хора, които са по-избухливи. Самата минерална вода действа нормализиращо върху възбудните състояния на централната нервна система, подобрява храненето на нервите и мускулите, нормализира кръвното налягане. Поради тази причина се използва и при кожни и ставни заболявания.

Какви хора трябва да идват поне 2 пъти в годината?

Такива с прехронифицирани заболявания и хора, които са изложени постоянно на стрес в работа, хора с проблеми с опорно-двигателния апарат.

Хора с какви професии?

Такива, които професионално общуват с хора, като например учители, журналисти. Също така счетоводители и стоматолози, хора, които работят цял ден прави или седнали. Всяка една професия си има специфика и натоварва определени части от тялото. Първо се прави профилактика към дадената рискова група.

Освен всичко това, което предлага Наречен като медицински комплекс и експретиза, има ли хора, които избират да дойдат отново на база на отношението, което получават като клиенти?

Една голяма част от нашите посетители са редовни клиенти. Имаме хора, които се връщат за шести, седми , дори десети път. Една голяма част от тях се връщат именно заради нас и нашето отношение.

 



Коментари

  •     Фетин Налбантов 

    Посещавам често хотел Медика,аз съм един от редовните клиенти,и мога да ви уверя,че персоналът е,както много компетентен,така и изключително любезен.

Коментирай

   captcha