Неделя, 20 Октомври 2024

Москов: Може да спра поръчката за "отпечатъците"

Москов: Може да спра поръчката за
Публикация   01 Март, 2016   /     clubz.bg   /     215

Министърът очаква комисията да обясни защо е избрала 4 пъти по-скъпото решение

  

Комисията трябва да се произнесе защо е избрала за победител 4 пъти по-скъпата оферта за изграждане на системата за пръстово идентифициране, коментира в предаването "Лице в лице" на бТВ здравният министър Петър Москов. В противен случай това ще е поредната спряна поръчка, стана ясно от неговите думи.

"Искрено очаквам от комисията да обясни защо е избрала тази оферта и това трябва да е убедително за обществото", категоричен е министърът.

Москов засегна и въпроса защо е необходимо изграждане на подобна система, след като от години върви и проект за т.нар. електронна здравна карта.

"Дали и кога може да бъде направена електронната здравна карта е въпрос, който отлага решението във времето. В същото време новата система за потребителя не струва и стотинка", казва той.

Москов обясни, че при въвеждането на системата с "отпечатъците" ще се прави връзка с ЕСГРАОН, така че едно лице ще може да вземе лекарствата на своя родител от аптеката, например.

"Дали ще бъде карта или нещо друго, това е решението. Въвеждането на електронна идентичност е внезапна смърт за всеки мошеник в здравната каса", категоричен е министърът.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още