Вторник, 15 Октомври 2024

Препроектирането на магистрала "Хемус" да предвиди скоростна връзка към летището в Горна Оряховица

Препроектирането на  магистрала
Публикация   25 Фев, 2016   /     mediapool.bg   /     138

Кметове настояват за промени в трасето на магистрала

Кметове от Северна България настояха препроектирането на магистрала "Хемус" да предвиди скоростна връзка към летището в Горна Оряховица, което неотдавна правителството отдаде на концесия на фирма, свързана с Румен Гайтански (известен с прякора Вълка), и кардиохирурга Генчо Начев.

"Направили сме постъпки за промяна на трасето на магистрала "Хемус". Искаме да минава по-близо до Велико Търново и да има скоростен път до летището в Горна Оряховица и жп гарата", каза пред Mediapool кметът на Велико Търново Даниел Панов (ГЕРБ), който е новият председател на Националното сдружение на общините.

Той обясни, че за Северна България това е важен инфраструктурен проект, който ще даде тласък за развитието на икономиката. Другият е скоростният път между Русе – Свиленград. В момента се проектира отсечката между Русе и Велико Търново, каза Панов.

Той уточни, че не е запознат с плановете как точно ще се промени трасето на "Хемус", но е получил уверения, че предложенията на кметовете от региона ще бъдат взети предвид.

Търгът за "Хемус" беше спрян внезапно миналата седмица по нареждане на премиера Бойко Борисов. Поводът беше "витаещи съмнения" че победителите са свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски и шефа на "Лукойл" Валентин Златев, въпреки че всичко по процедурата е законно. Официалният мотив е липса на европейски средства за изграждането на магистралата.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha