Петък, 20 Септември 2024

ДЖАМБО 2006 с два златни медала и две отборни купи на Държавното по стрелба с лък

 ДЖАМБО 2006 с два златни медала и две отборни купи на Държавното по стрелба с лък
Публикация   24 Фев, 2016   /     akcent.bg   /     446

Нашите стрелци поставиха национален рекорд в отборното на компаунд и изравниха рекорд в индивидуалното първенство

 

 

Стрелците на Джамбо 2006 защитиха лидерските си позиции на Държавното първенство за мъже и жени на закрито в Габрово, което се проведе от 19 до 21 февруари в Габрово. Отборните и индивидуалните съревнования преминаха при висока конкуренция и голям брой участници. В стил рекърв – 34 мъже и 18 жени; компаунд– 28 мъже и 7 жени.

Отборната надпревара и в двата стила беше много оспорвана. Състезаваха се 7 отбора мъже и 3 отбора жени при рекърва, а в компаунда – 6 отбора мъже. Стрелците на Джамбо 2006 в стил компаунд Овидиу Акхиле, Виктор Петров и Ивайло Иванов поставиха рекорд – 234 точки от 240 възможни . На финала те победиха отбора на „Робин Худ” – Сф и завоюваха Шампионската купа.

Състезателите в стил рекърв Мирослав Мирчев, Христо Христов и Йордан Джамбазов се класираха на Второ място след отбора на „Робин Худ” – Сф. В индивидуалните съревнования Джамбо 2006 участва с 11 състезатели: Олимпийски стил – Мирослав Мирчев, Христо Христов, Йордан Джамбазов, Любомир Христов; жени – Лилия Божанова, Искра Илиева; Компаунд – Виктор Петров, Овидиу Акхиле, Ивайло Иванов и Живко Жеков; жени – Малвина Цолова.

При мъжете и в двата стила стрелци на Джамбо 2006 завоюваха златните медали и застанаха начело в класиранията. Шампионски титли спечелиха Мирослав Мирчев – рекърв и Овидиу Акхиле – компаунд. На четвърто място в класирането са Христо Христов – рекърв и Виктор Петров – компаунд, който изравнява националния рекорд, постигнат отново от него, с реализирани 584 точки след 60 стрелби. При жените - рекърв на пето място е Лилия Божанова.

Като равносметка трябва да се отбележи, значимостта на постиженията на състезателите на ДЖАМБО 2006 в това Държавно първенство, а именно завоювани два златни медала в индивидуалните класирания – Мирослав Мирчев и Овидиу Акхиле, две купи в отборните състезания за Първо и Второ място; национален рекорд за отбора компаунд; изравнен национален рекорд от Виктор Петров в стил компаунд след 60 стрелби.

Успехите на нашите състезатели в този стрелкови маратон са постигнати освен с отлична спортна техника, и с висока степен на психическа устойчивост и силова издръжливост , под ръководството на треньора Йордан Джамбазов.

На 12-ти март предстои Държавното първенство по стрелба с лък на закрито за възрастови групи кадети/кадетки; момичета/момичета (11 – 14-годишни). Организатор е СК „Джамбо 2006”, като състезанието ще се проведе в гр. Русе.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha