Вторник, 15 Октомври 2024

Списъкът на Пеевски Или какво си е поискал "младият успял бизнесмен" от Цветан Василев.

Списъкът на Пеевски Или какво си е поискал
Публикация   23 Фев, 2016   /     akcent.bg   /     245

Вижте точка по точка какво раздели двамата съратници

 

Откъде дойде раздорът между Цветан Василев и Делян Пеевски, довел до срутване на КТБ? Защо някогашният "най-успешен" банкер сега е изгнаник в Белград, а "младият успял бизнесмен" е с охрана от НСО?

В интервюто, направено от Сашо Диков за телевизия BIT, Цветан Василев открехва "кутията на Пандора" - той предостави списък с исканията на Пеевски - какво трябва да получи депутатът, за да продължи банката на Василев да съществува безпроблемно.

Списъкът е на немски - както Василев поясни, това е копието, с което адвокатите му са възнамерявали да заведат дело във Виена. 

 

 

Списъкът е на лош немски, и Клуб Z положи усилия да го преведе, за да си направят читателите сами изводите, без да твърдим, че той е автентичен документ.

СПЕШНИ ЗАДАЧИ - ВСИЧКИ РЕШЕНИ (ОБЩО) (Бел.ред. - може би преводачът е имал предвид "всички за решаване").

1. Булгартабак - платежен баланс върху бизнеса (Бел.ред. - явно се има предвид разплащане според резултатите от стопанската дейност).

2. TES и PSH - ТES трябва да бъде изтрит от задълженията (Бел.ред. - вероятно освободен), а PSH трябва да бъде прехвърлено (Бел.ред. - вероятно се имат предвид ТЕХНОЕКСПОРТСТРОЙ и Пътно строителство Холдинг).

3. Трансстрой - участие 50/50

4. БТК - да се прехвърли 10%-ен дял или той да бъде оценен и платен по пазарна цена

5. Дунарит - да се прехвърли 30%-ен дял, или той да бъде оценен и платен по пазарна цена

6. Електроника - как ще бъде разпределена? (Разпределението е в процес на решаване)

7. ИПК - земя и сгради - коя част от земята ще се даде (в обособен участък) и колко площ от сградата (разпределението е в процес на решаване)

8. Универсиада - 50% от земята и сградата (трябва да се раздели)

9. ИПК1 - да се намали лизинговата вноска до действително направените разходи за печатницата - печатницата - участие 50/50

10. Хижа - 500 000 ЕВР. Танков не е платил

11. Кристал - не беше получен (разпределението е в процес на решаване). (Бел.ред. - вероятно става дума за апарамента над "Кристал" срещу Военния дом, собственост на Цветан Василев).

12. Плана Планина - разпределение 50/50  (Бел.ред. - най-вероятно става дума за сателитния център на БТК, който беше в активите на НУРТС).

13. Емисии (Бел.ред. - вероятно корпоративни облигации) - нищо не е получено (как ще е разпределението?)

14. НУРТС (Бел.ред. - в изписването е изпуснато "Т"-то) - ако бъде влято в БТК, то тогава към т.4; ако не - как ще се разпредели

15. Петрол - обещано участие (в акциите)

По време на интервюто Цветан Василев дава да се разбере, че това се е изисквало от него, един вид, за да заплати "подкрепата" от ДПС. От друга страна обаче Доган бил изненадан - "усмивката му изчезна" по думите на Василев, когато банкерът му показал какво е спечелил Пеевски.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha