Австрийският шеф готвач Готфрид Ганстерер зарадва гостите на Виенския бал в София с изискано меню - ястията включваха телешко, внесено от родината му, гарнирано с тиква и черни картофи, както и домашен десерт с маково семе, който съпругата му често приготвяла вкъщи.
Точно в полунощ пък в балната зала на "София хотел Балкан" церемониал майстор преподаваше уроци по кадрил. Той демонстрира стъпките на сложния танц и разкри някои от тънкостите му.
На паркета излязоха дами от 8 до 88 години, а дебютантите на бала решиха да поканят някои от гостите на танц - така всяка дама имаше шанс да валсува с обигран кавалер, който да я води в стъпките.
Столичният хайлайф, дипломати, както и редица представители на бизнеса танцуваха до малките часове на нощта, а балът приключи традиционно с горещ гулаш, вурстчета и хойриге увеселение.
Сред най-елегантните дами на събитието бе Мария Нейкова от Виенския клуб в София, която бе избрала строга рокля в бяло.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай