Събота, 27 Април 2024

С вино и народни танци Пловдив посрещна Дионисиевото шествие

С вино и народни танци Пловдив посрещна Дионисиевото шествие
Публикация   07:00     21 Фев, 2016 /     akcent.bg   /     484

С общата наздравица на пловдивчани и гостите на града беше даден символичен старт на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2016“

С бъчва от 50 литра червено вино Мерло почерпиха по време на Дионисиевото шествие в Пловдив.

То започна от Римския стадион в 12 часа и премина по Главната улица („Княз Александър Бетенберг“) и завърши до сградата на кметството на пл. „Стефан Стамболов“.

Там беше разположена голяма бъчва и всички можеха да опитат специалитета на известна винарска изба. Те бяха първите, които дегустират новата реколта Мерло – вино, прочуто със своя искрящ червен цвят, хармоничен вкус и богат букет.

Фолклорен спектакъл повиши градуса на празненството. Виртуозните танцьори от ансамбъл „Луди млади“, гайдари от Калофер и кукери от село Първенец се редуваха със своите темпераментни изпълнения,и разпалиха още повече емоциите и доброто настроение на присъстващите. С общата наздравица на пловдивчани и гостите на града беше даден символичен старт на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2016“. Тя ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор и на Дионсиевото шествие.

На изложението ценителите ще имат възможност да опитат и други елитни напитки. Близо 50 изби от България и чужбина ще демонстрират своите колекции в Града на виното в палата 11 на панаирния комплекс.

На открита дегустация на 25 февруари там ще бъдат представени призьорите от Международния конкурс за вина и спиртни напитки, в който се състезават над 200 проби на производители от пет държави.

Наред с гроздовите еликсири, посетителите могат да пробват и различни видове храни, които предлагат участници в Международната изложба „Фудтех“ и които превръщат Града на виното в зона на вкусови изкушения и наслади.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha