Петък, 20 Септември 2024

"Дунав" със срамна загуба в контрола с ЦСКА

Публикация   14 Фев, 2016   /     akcent.bg   /     245

Лидерът в "Б" група "Дунав" Русе изигра най-слабия си мач от години насам и записа загуба с 0:6 при гостуването си на водача в Югозападната "В" група ЦСКА на ст. "Българска армия" в София.

Преди началото на срещата двата отбора и присъстващите на стадиона почетоха с минута мълчание паметта на починалия внезапно преди ден легендарен български футболист Трифон Иванов.

Домакините бяха по-активни през целия мач и заслужено стигнаха до успеха. Първата част приключи при 1:0 в тяхна полза след гол на Станислав Маламов. В нейния край Атанас Атанасов от "Дунав" и Кирил Динчев от софийския тим получиха червени картони след нарушение и спречкване край тъча.

Малко след началото на второто полувреме и Мирослав Будинов напусна игра, след като получи червен картон за нарушение срещу футболист на домакините. На мястото на изгонените футболисти обаче в игра се появиха нови и играта продължи при 11 на 11.

Дунавци обаче продължиха да демонстрират липса на синхрон и идея за атака, което бе наказано от ЦСКА с нови 5 безответни попадения чрез Момчил Цветанов, две на бившия футболист на "драконите" Николай Цветков, Петър Витанов и Александър Александров между 55-ата и 72-ата минута.

"Срамен резултат. Срещата беше контрола, но това не ни оправдава, че не показахме на какво сме способни. Може би влияние оказа и липсата на 6 контузени състезатели, умората от дългото пътуване между София и Варна, а и като че ли някои от нашите играчи прегряха в стремежа си да се докажат срещу ЦСКА. Сега най-важното е да вложим много усилия в това да си направим необходимите изводи и да елиминираме възможността това да се повтори, защото ни предстоят много важни срещи в първенството", сподели старши треньорът на "Дунав" Веселин Великов.

Програмата на "драконите" предвижда почивка в понеделник и тренировка в Русе във вторник. На 17 февруари, сряда, те се връщат край морето, за да приключат участието си в турнира "Балчик Къп" с мач срещу "Ботев" Враца. На 20 февруари отборът ще бъде официално представен със среща с "Етър" Велико Търново.

Първенството на "Б" група се подновява на 27 февруари, когато дунавци приемат "Нефтохимик" Бургас на Градския стадион в Русе.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha