Вторник, 15 Октомври 2024

Магазините "Лидл" с награда за инвеститор

Магазините
Публикация   29 Ян, 2016   /     akcent.bg   /     119

"Бер-Хелла Термоконтрол" е отличникът по инвестиции сред германските фирми у нас

Фирмите "Бер-Хелла Термоконтрол", "Скейл Фокус" и "Лидл България" спечелиха наградите на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Снощи в Софийската опера бе дванадесетата годишна церемония по раздаването на призовете.

Наградата в категория "Голямо предприятие" в конкуренция с още 8 компании спечели "Бер-Хелла Термоконтрол". Заместник-министърът на икономиката Любен Петров и президентът на Германо-Българската индустриално-търговска камара Тим Курт връчиха статуетката „Слава“ от скулптура Александър Пройнов на Мартин Ниланд, изпълнителен директор на фирмата.

"Бер-Хелла Термоконтрол" откри през месец май миналата година завод за производство на автомобилни части и център за развойна дейност в България. Сред клиентите на компанията са почти всички големи автомобилни производители като Daimler, BMW, Audi, както и производители в областта на товарни автомобили MAN, Volvo, Scania. Инвестицията на дружеството в България към днешна дата възлиза на 50 млн. лева, за което получи сертификат за инвеститор „Клас А“. През 2015 г. фирмата реализира продажби на стойност 20 млн. евро.

В категория "Малко и средно предприятие" се съревноваваха шест компании. Победителят е фирмата "Скейл фокус", която увеличи със 60 на сто служителите си през миналата година до 250 души. 

В т. нар. "Отворена категория", в която се отличават успешни проекти, иновации и ангажираност в социални дейности, победител е веригата магазини "Лидл". Призът е за няколко социално значими проекта. През миналата година "Лидл" завърши двугодишен мащабен HR-проект „Развиваме се заедно с управителите на филиали“. Стартираха и нови инициативи като "Зелена линия Витоша" и "Вело алея – Безплатни автобуси", за пътници и велосипедисти през летния период до Витоша. Компанията подпомогна с 361 000 лева и "Операция Плюшено мече", по която се изграждат детски площадки, паркове и се извършва озеленяване в различни общини.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha