Вторник, 15 Октомври 2024

Набират кандидати за обучение за гериатрични специалисти в Германия

Публикация   22 Ян, 2016   /     akcent.bg   /     510

Агенцията по заетостта информира, че продължава приемът на документи на кандидати за дуално професионално обучение в Германия по проекта Bildungsakademie (MobiPro-15-0144) - за професията гериатричен специалист.

 

Проектът стартира с езиков курс по немски език в гр.Русе. След него ще се проведе практическо обучение с продължителност до 6 седмици в Германия - в специализирано професионално училище и учреждения за медико-социални грижи за възрастни хора. Следващият етап предвижда участниците да започнат самото професионално обучение в Германия с продължителност от 3 години. Работата ще е в пансиони за възрастни хора, домове за медико-социални грижи, учреждения за временни грижи, служби за амбулантни медико-социални грижи и за обслужване на възрастни хора, болници и клиники за здравни грижи и рехабилитация.

 

Повече информация за обучението по професията гериатричен специалист заинтересованите могат да намерят - на английски език: http://www.berufe.tv/apprenticed-professions/health/healthcare-and-therapy/old-age-carer/, а на немски език: http://www.berufe.tv/ ausbildungsberufe/gesundheit/pflege-und-therapie/altenpfleger-in/

 

Предлаганото професионално обучение в Германия по този проект е по програмата „The job of my life на федералното правителство. Могат да кандидатстват младежи от страни-членки на ЕС  - от 18 до 27 години, завършили средното си образование.

Документи за кандидатстване (автобиография на немски или на английски език, както и диплома за средно образование, преведена на немски език) могат да се изпращат по ел. поща : mobipro2016@az.government.bg

 

-    Информация за професионалното обучение в Германия младежите могат да получат на адрес: http://eures.bg/mobility.schemes.asp?id=51&sid=2.

       -     Подробности по програмата: в ДРСЗ-Русе, Елена Богданова, главен експерт и EURES съветник (тел. 0879 006 146; E.Bogdanova@az.government.bg).



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha