Вторник, 15 Октомври 2024

Отчетен е повишен интерес на германски компании към страната ни

Публикация   20 Ян, 2016   /     akcent.bg   /     307

 

 

Правителството одобри резултатите от 9-ата сесия на Българо-германския съвет за коопериране, проведена на 12 октомври 2015 г. в Берлин. На нея бяха договорени конкретни проекти и инициативи за разширяване на сътрудничеството в областта на селското стопанство, туризма, енергетиката и енергийната ефективност, електронното управление, малки и средни предприятия, инфраструктура.

Двете страни отчетоха, че след възстановяването на инвестиционните гаранции на федералното правителство за проекти в България, се отчита повишен интерес от страна на германски компании към България и следва да се обединят усилията за още по-ефективно сътрудничество. Българо-германският съвет за коопериране трябва да се използва за привличане на нови инвестиции и участие на германски компании в проекти от национално и европейско значение, както и да допринесе България да стане още по-привлекателна дестинация за германските инвестиции.

От германска страна беше дадена положителна оценка на проведената сесия, участие в която взеха над 100 представители на двете страни.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha