Отворени са пътищата Русе-Силистра и Шумен-Силистра

Отворени са пътищата Русе-Силистра и Шумен-Силистра
Публикация   06:43     19 Ян, 2016 /     akcent.bg   /     433

   В област Силистра са отворени пътищата в направленията за Русе и Шумен за всички видове автомобили, вкл. е паднала забраната за тежкотоварните с 12,5 тона. За Добрич/Варна те пътуват през Алфатар – Алеково – Тервел. Отново за Добрич останалите МПС преминават през обходния път Богорово – Кариерите – Войново – разклон Кайнарджа – Средище и т.н. За всички тежкотоварни е препоръчително да се движат с вериги.

   Ротор работи на пътя Межден – Честименско, тъй като там все още има проблеми със снегонавяванията, а отсечката се ползва от тежкотоварни автомобили откъм Дулово за Добрич. Навсякъде в областта върви уширяване на пътищата. Без електричество рано сутринта все още бяха няколко села в община Силистра – в района на Българка – Поп Кралево – Казимир, както още в в района на Яребица – Правда, където обаче вече има път, но там няма водоснабдяване. 

   Почистване на пътища върви в основните села на община Алфатар. Като по-трудно проходими от дежурните в общините са обявени в началото на деня отсечките Главиница – Черногор и Сокол – Зафирово. В 9 часа е отменено обявеното вчера бедствено положение в община Дулово. Днес и утре няма да има учебни занятия в 6 от общините в областта, като по информация от вчера, в община Главиница ваканцията за учениците бе обявена само за два дни.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha