Ръководството на Военноморското училище проведе работна среща с ректора на Русенския университет

Ръководството на Военноморското училище проведе работна среща с ректора на Русенския университет
Публикация   06:42     18 Ян, 2016 /     akcent.bg   /     418

 

Ръководството на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ посети Русенския университет и обсъди с ректора, проф. Велизара Пенчева, възможностите за бъдещо партньорство. В началото началникът на ВВМУ, капитан I ранг проф. Боян Медникаров, поздрави с избора проф. Пенчева и й връчи почетен плакет.

В хода на работната среща бяха обсъдени вариантите за обмяна на опит и създаването на съвместни проекти по различни европейски програми. И двата университета имат общи партньори в Румъния и могат заедно да реализират инициативи, свързани с опазването на водите в река Дунав и Черно море. Бяха разгледани възможностите за посещения на преподаватели от Морско училище в Русенския университет и за създаването на екипи, които да работят по общите проекти.

Можем да изградим модел, който да покаже, че в България висшите училища умеят сериозно да си сътрудничат, каза проф. Велизара Пенчева. В момента все още разчитаме на индивидуалната инициатива на колегите, а сме в състояние на университетско ниво да търсим такива решения, които да подпомагат факултетите и дирекциите, каза още тя.

Гостите от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ проявиха интерес и разгледаха експозицията „Летопис на растежа“, създадена по повод 70-годишнината на Русенския университет.

 Русе отбеляза с чествания, посветени на 135 години от създаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Кулминацията на тържествата ще бъде през месец май във Варна.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha