Петък, 20 Септември 2024

Предлагат именития русенски треньор по борба Георги Ачев да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Русе“

Предлагат именития русенски треньор по борба Георги Ачев да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Русе“
Публикация   08 Ян, 2016   /     akcent.bg   /     651

В Общински съвет – Русе е получена номинация вх. № 860/18.11.2015г от инициативен комитет, състоящ се от УС на клуб „Юнак-Локомотив“ /Русе/, за удостояване със званието “Почетен гражданин на град Русе” именития русенски треньор по борба Георги Ачев за неговите значими постижения в областта на спортния живот на Община Русе.

 

На основание на Наредба № 17 за символиката на Община Русе предложението е разгледано на заседание на Председателския съвет, проведено на 11.11.2015г, в следствие на което съветът излезе със становище Георги Ачев да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Русе“. Мотивите на Председателския съвет са идентични с тези изложени в получената от инициативния комитет номинация.

      

Заслугите на Георги Ачев за развитието на спортния живот в Русе са подробно описани в номинацията за удостояването му със званието “Почетен гражданин на град Русе”, която прилагам към настоящото предложение.  Георги Ачев е дългогодишен преподавател и един от основателите на Спортното училище в град Русе. Сред неговите възпитаници са Рахмет Сукра и Валентин Гецов – медалисти от олимпийските игри, Валентин Савов – носител на отличия от европейски първенства, Валентин Ангелов, Фейзула Алиев, Драгомир Вутков, Венелин Крушков, Максим Петров и др. Георги Ачев е заслужил треньор, който се радва на огромно уважение както в България, така и в чужбина. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha