Вторник, 15 Октомври 2024

Застраховката "Гражданска отговорност" поскъпва с до 10%

Застраховката
Публикация   28 Дек, 2015   /     akcent.bg   /     164

Онлайн сключването водело до назначаване на повече служители

Прогнозите на управляващите, че задължителната автозастраховка "Гражданска отговорност" ще поевтинее заради възможността тя да бъде продавана онлайн, се отхвърлят от застрахователите.

  Делян Добрев: Пада забраната за онлайн Гражданска отговорност 

„Трудно е да се каже (б.р., колко ще е поскъпването), но вероятно трендът от последните години ще се запази и ще е от 5 до 10 процента за цялата година. Т. е - няма да има шоково поскъпване, каквото се предвиждаше от 30 или 40%, а по-скоро ще видим същите цени, с които сме свикнали при гражданската отговорност”, заяви пред Би Ти Ви Стоян Проданов, изпълнителен директор на "Бул Инс".

Причината за новите цени на полицата са поправките в Застрахователния кодекс, с които се повишиха лимитите за обезщетение при смърт на пътя. Вместо до 1 милион, съдът вече ще може да отсъжда до 10 милиона лева "кръвнина".

Брокерите твърдят, че въпреки възможността за сключване на застраховките по електронен път, цените ще останат най-малко същите. Мотивът за това е, че за да се обработят документите, застрахователите ще трябва да назначат повече служители, на които да плащат.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha