Вторник, 15 Октомври 2024

Дунарит отрича категорично да е финансирал пребиваването на Цветан Василев в Белград

Публикация   23 Дек, 2015   /     akcent.bg   /     307

Масирана проверка от всички възможни държавни органи, която ще докаже, че тези внушения са безпочвени

                    ОТГОВОРЕНО ПИСМО ДО МЕДИИТЕ

     От „Дунарит” АД, гр.Русе, относно съмнения и неверни квалификации изказани в ефира на БНТ1 в предаването „Още от  деня” излъчено на 08.12.2015 г.

     Уважаеми дами и господа,

 На 08.12.2015 г. в предаването „Още от деня” по БНТ1, гостуващия бивш изпълнителен директор на КТБ АД (в несъстоятелност) Любомир Весов зададе въпрос, който формира негативни и незаслужени внушения по адрес на „Дунарит” АД. Също така той изказа неверни квалификации за фирмата, които засегнаха нейното име и достоинството на работещите в дружеството.

 С оглед на това разпространяваме настоящото отворено писмо като отгавор.

 В предаването Г-н Весов попита:

   „Дали фирма „Дунарит” не финансира пребиваването на Цветан Василев в Белград?”

 Уважаеми г-н Весов, отговорът  на този въпрос е – категорично НЕ и по никакъв начин!Нищо повече, което вероятно ще Ви изненада – не са изплащани дори дивиденти на акционерите за 2014 г., което би бил напълно законен път на финансиране, за което говорите.

След изказването на г-н Весов в предаването последва масирана проверка от всички възможни държавни органи, която ще докаже, че тези внушения са безпочвени.

На второ място г-н Весов с драматична некомпетентност категоризира и обрисува фирма „Дунарит” като незначителна и безперспективна, с което накърни нейната репутация.

Уважаеми г-н Весов, срещу Вашите думи посочваме само няколко факти:

·    В  „Дунарит ” АД работят  900 души, дружеството произвежда и реализира продукция за 90 милиона лева годишно. За десет години производството и продажбите са увеличени десет пъти!

·     Всяка година се бележи ръст във финансовия резултат на дружеството „Дунарит” АД е изряден платец към държавата, своите служители и партньори. През 2015 г. платените данъци и осигуровки ще възлязат на 13 милиона лева.

·     Фирмата е позната на международните пазари и работи з първокласни клиенти.

В очите на хората, които познават „Дунарит” АД, квалификациите на г-н Весов по отношение на пазарната и продуктова политика са обидни и смешни.

Фирмата е със 113 годишна история и ние вярваме, че тя ще продължава да е значима не само за русенския регион, но и за държавата в сферата на отбранителната индустрия.

От името на „Дунарит” АД:

(инж. Кръстю Кръстев – Изпълнителен директор)

 14 декември 2015 г.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha