Петък, 20 Септември 2024

Даден е стартът на мини "Шампионска лига" в Русе

Даден е стартът на мини
Публикация   19 Дек, 2015   /     akcent.bg   /     203

 

 

Депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев и Свилен Иванов откриха днес мини "Шампионска лига" в русенската спортна зала „Дунав“. Събитието бе уважено още от зам. – кмета на Община Русе Иван Григоров, председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз Димитър Димитров, членове на УС на ФК „Дунав“ - Русе и др. футболни деятели.

Пламен Нунев приветства организаторите за положените усилия в подготовка на мащабната спортна проява и се ангажира да подпомага в бъдеще подобни начинания, които възпитават в дисциплина, постоянство и изграждат много положителни качества в малките деца.

 

„Шампионската лига“ се организира от ДФШ "Дракончета" - Русе. В нея вземат участие отбори от 6 детски градини от града и техните филиали.
    Коледната надпревара, която се организира със съдействието на Община Русе и Българския футболен съюз се провежда през почивните дни.
  

Тимовете на "Снежанка", "Червената шапчица", "Чучулига", "Русалка", "Детелина", "Незабравка" и техните филиали са разпределени в 4 групи от по 3 отбора. В първия ден се играят срещите от груповата фаза. В неделя са елиминациите, за които се класират първенците от всяка група.
Финалът трябва да е от 10:40 ч., а награждаването от 11:30 ч. на 20 декември.
Програмата за развитие на футбола, кръстена Детска футболна школа "Дракончета" стартира през есента, като благодарение на нея вече възпитаници на 10 детски и учебни заведения в Русе се занимават активно с футбол под ръководството на специалисти.

Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК "Дунав" да има по-сериозен поглед върху повече деца в града.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha