Понеделник, 20 Май 2024

Областен управител и кмет откриха финалната фаза на "Ариана" в Русе

Областен управител и кмет откриха финалната фаза на
Публикация   18:12     16 Юли, 2011 /     akcent.bg   /     399

24 отбора ще спорят за шампионската купа на уникален мобилен стадион в центъра на града


В  Русе вчера започна решителната плейоф фаза в турнира Ариана Аматьорска Лига. Новият шампион на Ариана по футбол в Русе ще бъде определен тази неделя измежду 24-те отбора-участници във втория етап на надпреварата. Футболистите от Русе стъпиха на преносимия футболен стадион „Ариана Арена” пред Съдебната палата в града. Областният управител на Русе Пламен Стоилов и кметът на града Божидар Йотов дадоха начало на спортното предизвикателство, като изпълниха първия център в мача между отборите на „Фибран” и „Пент Хаус”, завършил при резултат 1:5 .

До неделя любителите на футбола ще наблюдават футболни умения и достойнства в сърцето на Русе. По време на откриването областният управител се обърна към отборите с думите: „Пожелавам успешен старт на всички отбори и съм сигурен, че въпреки горещото време, ще наблюдаваме интересни двубои. Вярвам, че двата отбора от Русе, които достигнат до големия финал във Варна, ще представят града ни достойно в надпреварата на Ариана”. Градоначалникът Божидар Йотов също пожела успех на участниците и изрази своето удовлетворение от домакинството на Русе на този спортен форум. 

108 отбора стартираха надпреварата за първенец на Русе миналата седмица. С участващите над 1000 непрофесионални футболисти от Русе и региона, общият брой любители във всички турнири до момента възлиза на точнo 10 000 души. След квалификациите напред продължават съставите на „Дунавчетата 2010”, „Дунав 2010”, „Стефани Стил”, „Ник Дизайн – Мебелите”, „Коло Коло” и др. Програмата на турнира предвижда в днешния и съботния ден мачове по групи. В неделя предстоят директните четвъртфинални и полуфинални двубои. Малкият финал за 3-то и 4-то място е на 17 юли от 16.00 часа, а големият финал започва в 16.40 часа.   

Стадионът „Ариана Арена” е без аналог досега в България. Съоръжението разполага с трибуни за 500 души в жълт цвят; изкуствена тревна настилка от най-ново поколение; специално проектирано за мобилното игрище осветление, което позволява безпроблемно провеждане на двубоите, дори и в по-късен час. Трибуните са по подобие на тези, които ще се използват на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г. Организацията по провеждане на футболното мероприятие в града се осъществява с подкрепата на община Русе.

 

Ариана Аматьорска Лига се провежда за втора поредна година. Русе е шестият град, в който се състоят срещите на непрофесионалните футболисти, след Стара Загора, Плевен, Пловдив, София и Благоевград. Най-продаваната бира от 2009 г. у нас отново дава уникалния шанс на един непрофесионален отбор да срещне футболния шампион на България за сезон 2010/2011 – отборът на Литекс Ловеч. Достигналите до финал в Русе два отбора ще представят града на големия заключителен турнир във Варна през септември. Победителят в него ще се изправи в приятелски мач срещу отбора на Литекс.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha