Вторник, 15 Октомври 2024

Синдиците на КТБ продават и ТБ "Виктория"

Синдиците на КТБ продават и ТБ
Публикация   09 Дек, 2015   /     akcent.bg   /     134

Синдиците на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) ще търсят купувач на дъщерната й банка "Виктория". Това става ясно от съобщение на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, откри в. "Капитал".

  Фондът е разрешил да започне процедура по продажба на 100% от капитала на ТБ "Виктория" ЕАД. В процедурата ще бъдат включени и всички вземания на КТБ към дъщерната й банка, които възлизат на около 115 млн. лв.

  Банка "Виктория" беше поставена под особен надзор на 22 юни – два дни след като БНБ наложи същата мярка на майката - Корпоративна търговска банка (КТБ). За разлика от КТБ, на "Виктория" лицензът на беше отнет.

  Финансовата институция отвори отново врати в началото на декември миналата година. По онова време депозитите в банката възлизаха на 285 млн. лв., но очаквано голяма част от тях бяха изтеглени. За деветмесечието на 2015 г. ТБ "Виктория" отчита загуба от 7.43 млн. лв. и според специалистите интересът към покупката й ще бъде предизвикан основно от лиценза й за извършване на банкова дейност.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha