2 кораба за измерване и маркиране на водния път в българския участък на Дунава

2 кораба за измерване и маркиране на водния път в българския участък на Дунава
Публикация   06:26     06 Дек, 2015 /     akcent.bg   /     408

Почти 6 млн. евро ще получи страната ни по проекта, което е 85 % от общата стойност

Европейската комисия подписа споразуменията за безвъзмездно финансиране на проектите, одобрени при първата покана за набиране на проектни предложения по Механизма за свързана Европа, сектор „Транспорт“.

Във водния сектор е одобрен проект FAIRway Danube, който включва пилотно проучване за изпълнение на дейностите за подобряване на условията за корабоплаването по река Дунав, което включва доставка на 2 кораба за измерване и маркиране на водния път в българския участък реката. Това е съвместен проект между България, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия и Румъния, като от българска страна бенефициент е Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“. По него страната ни ще получи почти 6 млн. евро, което е 85 % от общата стойност.

Одобрените проекти са за модернизация на железопътни отсечки  София - Волуяк и София - Елин Пелин, които ще се изпълняват от Националната компания "Железопътна инфраструктура". За жп участъка София – Волуяк страната ни ще получи почти 76,5 млн. евро, което е 73 % от общата стойност на проекта. Жп линията София – Елин Пелин получава 58 млн. евро, което е 85 %  от общата стойност на планираните дейности.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още