Вторник, 15 Октомври 2024

Русе ще бъде съпоставен с над 40 общини в Европа

Русе ще бъде съпоставен с над 40 общини в Европа
Публикация   04 Дек, 2015   /     akcent.bg   /     271

 

 

Кметът Пламен Стоилов откри днес дискусия на тема „Приоритетни реформи за България и перспективи за растеж“, организирана от Представителството на Европейската комисия в България и Постоянното  представителство на Световната банка за България. В срещата взеха участие Огнян Златев – ръководител на Представителството на ЕК в България, Томи Томпсън – постоянен представител на Световната банка за България, Аглика Събева-Цветанова и Георги Янакиев – съветници икономическо управление и европейски семестър.

 Стоилов заяви, че това е едно от важно събитие за нашия град. „Фактът, че Русе е един от градовете, където ще бъде представен докладът на Европейската комисия, засвидетелства много добра оценка.“ Градоначалникът сподели още, че Русе ще е  един от 6-те града, в които ще се проведе мониторинг и ще бъде съпоставен с над 40 общини в цяла Европа. „Това ще ни даде възможност да сверим часовника си и да разберем на какво място се намираме, както  и какви са темповете и качеството, с което работим“, допълни още Стоилов.

Русе има добри перспективи за развитие, а този форум дава възможност Световната банка и Европейската комисия да се запознаят със стратегическото планиране  в града ни, стана ясно по време на срещата.  Стоилов изрази убеденост, че това ще доведе до конкретни действия по отношение на ползването на различните финансови инструменти, предлагани от двете институции.

Дискусии на тема „Приоритетни реформи за България и перспективи за растеж“ се провеждат от няколко месеца, в различни градове в България. Основен акцент се поставя на препоръки на Европейската комисия и Световната банка към България, възможностите и реформите, необходими за развитието на страната ни, с цел съживяване на икономиката, разкриването на нови работни места и подобряване на жизнения стандарт на гражданите. Една от възможност за постигането на тези цели е планът „Юнкер“, допълни  Златев.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha