Петък, 20 Септември 2024

Наградиха спортисти по случай „60 години академичен спорт” и „55 години организиран туризъм”.

Наградиха спортисти по случай „60 години академичен спорт” и „55 години организиран туризъм”.
Публикация   03 Дек, 2015   /     akcent.bg   /     385

Тържественото събрание за награждаване спортистите на седмото десетилетие на Русенски университет „Ангел Кънчев”. Повод за провеждане на церемонията е честването на „60 години академичен спорт” и „55 години организиран туризъм”.

 

Сред официалните гости на събитието беше Явор Янчев – заместник областен управител на Област Русе. Той приветства аудиторията от името на Областния управител на Област Русе – доц. д-р Стефко Бурджиев, като връчи поздравителен адрес на ректора на Университета.

 

В приветственото си слово той сподели, като бивш възпитаник на Русенски университет, впечатленята си за това, че универитетът е жив и разполага с огромен потенциал за развитие. Относно ролята на преподавателите,  Янчев подчерта „те знаят как да продължат традициите” и призова да дерзаят в името на спорта. Не на последно място, той се обърна към аудиторията студенти с апел да следват олимпийските принципи и пожела успех в бъдещите им начинания в България, защото страната има нужда от тях.

 

Проф. д-р Борислав Ангелов – ръководител на Университетския спортен център, пресъздаде в ретроспекция развитието на академичния спорт в университета.

 

От своя страна, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев – ректор на Русенски университет, изказа благодарност от името на академичното ръководство към преподавателите-спортисти за усилията през годините и съществения принос в израстването на младите хора в Област Русе.

 

Събитието продължи с награждаване на отличените спортисти.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha