Вторник, 15 Октомври 2024

"Дунарит" изпитва хроничен недостиг на квалифицирани работници

Публикация   26 Ноемв, 2015   /     akcent.bg   /     168

Въпреки сравнително доброто възнаграждение от 900 лева, няма машиностроители

Повече от 50 квалифицирани работници не достигат за производствената дейност в „Дунарит”. Това заяви пред Акцент.БГ изп. директор на дружеството Кръстю Кръстев.

    На фирмата са необходими специалисти за производството в областта на металообработването- стругари, фрезисти, шлосери и др., каквито за съжаление повече от година не намират. Дефицитът на такива изпълнителски кадри се е превърнал в национален проблем, и то не отсега.

 В момента в „Дунарит” работят 860 души, като 40 на сто от тях полагат труд и съботните дни, тъй като производствената програма е значително натоварена, казва Кръстев. Предложението за работа на хора със специалност и възможности е около средното за фирмата /бруто 900 лева/.

 За 9-те месеца на годината производствения план е изпълнен и тази тенденция ще се запази до края на годината. Въпреки трусовете около лиценза на предприятието, който икономическото министерство и лично Лукарски побърза да поиска, и трите застрашени договора за две изделия вече са изпълнени. Това недоразумение, ако може така да бъде наречено условно, вече е преодоляно и стресът у работещите в печелевшият завод е попреминал, каза още Кръстев.

  Въпросите около цесиите и прихващанията, които бяха направени след обявяването на фалита на КТБ обаче продължават да бъдат проблем за мениджърския екип, призна изп. директор.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha