Вторник, 15 Октомври 2024

Конкурентоспособността на българските предприятия ще повишава семинар

Конкурентоспособността на българските предприятия ще повишава семинар
Публикация   20 Ноемв, 2015   /     akcent.bg   /     262

 

 

Днес, 20.11.2015 г., от 10:00 ч. в зала „Св. Георги“ на Областна администрация – Русе се проведе Информационен регионален семинар на тема „Повишаване конкурентоспособността и експортния капацитет на българските предприятия“, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

 

Официалните лица, взели участие в събитието, бяха г-жа Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката и Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе.

 

Модератор на срещата беше  Стоян Янев – регионален представител на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП).

 

В рамките на срещата беше представена дейността на ИАНМСП и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Представителите на фирмите в региона бяха запознати също така с възможностите на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 и предстоящите за обявяване към декември 2015 г. процедури по програмата. Екип на Microsoft България презентира иновативна за Централна и Югоизточна Европа инициатива, наречена Office 365, идеята на която е безплатно компетентни лица да консултират, внедрят и обучат български малки и средни бизнес агенти за работа с най-новите Office приложения. Възможностите, които предоставя инициативата са бизнес клас имейл, съхранение в облака и споделяне на документи, онлайн срещи, техническа поддръжка, частна социална мрежа, финансово гарантирано SLA и офлайн приложения.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha